Francuski Detalista Odzieżowy KIABI Nawiązał Współpracę z Dematic, aby Usprawnić Procesy Kompletacji Towaru

Kiabi Family Denim

4 listopada 2022

Bussy-saint-georges — Umowa przewiduje dostarczenie w pełni zautomatyzowanego systemu wraz z oprogramowaniem Dematic. Początkowo rozwiązanie ma składać się z 12 stanowisk wielopunktowych, wyposażonych w ergonomiczne stanowiska typu "towar do człowieka" (GTP) i najnowocześniejszy system pobierania.

Miejsce, w którym zostanie przeprowadzona instalacja, znajduje się w mieście Lauwin-Planque w północnej Francji i obejmuje 66 000 m². Prace rozpoczną się natychmiast, a ich zakończenie planowane jest na 2024 rok. Obiekt był początkowo zautomatyzowany przez innego dostawcę, a Dematic został sprowadzony w celu uzupełnienia obecnej konfiguracji w zakresie działalności e-commerce, obejmującej kolekcje odzieży dla całej rodziny i inne produkty przeznaczone do sprzedaży on-line.

Francuska firma, której misją jest "łączenie odpowiedzialnej mody i zrównoważonych rozwiązań", dąży do zapewnienia klientom wygodnej, modnej odzieży, dzięki rozwiniętej dystrybucji omnichannel. Odbywa się ona za pomocą 553 punktów kontaktowych w 25 krajach oraz sklep internetowy www.kiabi.com.

Według Kiabi, decydującym powodem wyboru partnera od automatyki magazynowej i oprogramowania, była elastyczność rozwiązań omnichannel zaproponowanych przez Dematic. Rozwiązania Dematic umożliwiają sprawne i efektywne przepływy zarówno w kanale e-commerce, jak i w sklepie.

"Nowa instalacja daje możliwość pięciokrotnego zwiększenia możliwości przygotowania i dystrybucji naszych kolekcji on-line i lokalnie w obszarze Europy Północnej. Wybór Dematic wynikał z jakości zaproponowanego rozwiązania, nad którym długo pracowano w fazie przedsprzedażowej" - wyjaśnia Marine Pomart, dyrektor ds. łańcucha dostaw w firmie Kiabi - "Instalacja płynnie porusza się po zapasach według określonych wymagań łączących przygotowanie kolekcji internetowej, sklep i rezerwę magazynową. Wreszcie, jego możliwość rozbudowy pozwala nam sprostać wyzwaniom związanym ze wzrostem i określoną wizją w perspektywie średnio- i krótkoterminowej."

"Firma Kiabi, która kontynuuje swój rozwój we Francji i na arenie międzynarodowej obdarzyła nas zaufaniem na najbliższe lata, powierzając nam nową jednostkę przygotowującą zamówienia omnichannel. Dla Dematic jest to szansa na zademonstrowanie zdolności do zbudowania interfejsu i integracji z narzędziami już istniejącymi we flagowym centrum logistycznym detalisty" - mówi Alain Bussod, szef France Dematic.

Informacje o Dematic

Dematic projektuje, buduje i wspiera inteligentne, zautomatyzowane rozwiązania, które umożliwiają i podtrzymują przyszłość handlu dla swoich klientów z branży produkcyjnej, magazynowej i dystrybucyjnej. Dzięki centrom inżynieryjnym zajmującym się badaniami i rozwojem, zakładom produkcyjnym i centrom serwisowym zlokalizowanym w ponad 26 krajach, globalna sieć Dematic zatrudniająca ponad 10 000 pracowników pomogła osiągnąć udane instalacje u klientów niektórych wiodących światowych marek. Dematic, z siedzibą w Atlancie, należy do grupy KION, jednego z wiodących na świecie dostawców wózków przemysłowych i rozwiązań dla łańcucha dostaw.

Obserwuj nas na platformach LinkedIn, Facebook i Twitter.

O KIABI

Założone w 1978 roku na północy Francji, KIABI zrewolucjonizowało przemysł ready-to-wear, wprowadzając na rynek koncepcję taniej mody dla wszystkich rodzin, ofertę, która do tego czasu była niespotykana. Dzięki sieci 553 punktów kontaktowych w 25 krajach, KIABI osiąga obroty w wysokości prawie 2 miliardów euro. Symbolizując prosty, uniwersalny i szczęśliwy stan umysłu, moda KIABI oferuje kolekcje zaprojektowane we Francji przez zespół 56 zintegrowanych stylistów. KIABI jest francuskim liderem w dziedzinie odzieży ready-to-wear i ma prawie 10 000 Kiabers z 60 narodowości.

Śledź nas: www.kiabi.com oraz LinkedIn https://www.linkedin.com/company/kiabi/.

Wyłączenie odpowiedzialności

Niniejszy komunikat oraz informacje w nim zawarte służą wyłącznie celom informacyjnym i nie stanowią prospektu emisyjnego ani oferty sprzedaży lub zaproszenia do składania ofert kupna jakichkolwiek papierów wartościowych na terenie Stanów Zjednoczonych lub w innym kraju. Niniejsza publikacja zawiera stwierdzenia dotyczące przyszłości, które mogą być obarczone różnymi rodzajami ryzyka i niepewności. Przyszłe wyniki mogą różnić się znacząco od tych opisanych w stwierdzeniach dotyczących przyszłości ze względu na pewne czynniki, np. zmiany w zakresie działalności gospodarczej, warunki w zakresie gospodarki i konkurencji (w tym sytuacja w związku z pandemią COVID-19), zmiany przepisów, wyniki badań technicznych, wahania kursów walutowych, niepewność w postępowaniu sądowym lub dochodzeniowym oraz dostępność środków finansowych. Nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za aktualizację zawartych w niniejszej publikacji stwierdzeń dotyczących przyszłości.

Kontakt dla mediów we Francji

Valérie Pétillon
Dematic
Directeur Marketing & Communication Europe du Sud
Mobile: +33 (0)6 20 55 45 46
valerie.petillon@dematic.com

Kontakt dla mediów w Polsce

Radosław Pancewicz
rp@rekomunikacje.pl

Zaczynajmy

Opowiedz nam o swoich potrzebach, a nasi eksperci wskażą Ci właściwą drogę.

Wypełnij formularz lub zadzwoń do nas: